Monday 14 February 2011

Η στάθμευση στο λόφο Προφήτη Ηλία είναι ελεύθερη για όλους.

- Καλημέρα σας κύριε.
- Καλημέρα.
- Αφήστε τα κλειδιά στο αμάξι θα το παρκάρω εγώ.
- Σε ευχαριστώ, μπορώ να το παρκάρω κι εγώ.
- Έχετε έρθει για την καφετέρια; ('Εποψις)
- Δε νομίζω ότι σε αφορά αλλά όχι, έχω έρθει για τα βαφτίσια στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
- Λυπάμαι, κύριε, μα το parking είναι μόνο για τους πελάτες του μαγαζιού.
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Κι αν δε θέλω να πιω καφέ στην καφετέρια;
- Θα πρέπει να παρκάρετε αλλού.
- Μάλιστα... αν παρκάρω εδώ και πάω στα βαφτίσια θα πληρώσω κάτι;
- Δώστε ό,τι μπορείτε...

Σήμερα αρκετές εβδομάδες μετά δίνω απανωτά φάσκελα στην μάπα μου που δεν πάρκαρα το αμάξι μου στο κατά τα άλλα ελεύθερο χώρο στάθμευσης του Δήμου.

Μόλις γύρισα από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στο δημαρχείο. Μίλησα με τον προϊστάμενο και έκανα την καταγγελία μου. Μου είπε ο άνθρωπος το αυτονόητο. Όλος ο χώρος πριν την είσοδο του αναψυκτηρίου Έποψις στην κορυφή του λόφου Προφήτου Ηλία (πάνω και κάτω επίπεδο) είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Ο άνθρωπος που νοικιάζει την επιχείρηση έχει βάλει στον δημόσιο αυτόν χώρο δυο άτομα (τόσους πρόλαβα και είδα) οι οποίοι εκτελούν χρέη παρκαδόρου για το κατάστημα. Παρκαδόροι τύπου "Γκάζι" και "Βοτανικός". Την Κυριακή, ακόμη και εάν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, σου απαγορεύουν να αφήσεις το αυτοκίνητό σου εκεί εάν δεν έχεις σκοπό να πας στο κατάστημα.

Εάν είσαι κοιμισμένο βόδι σαν κι εμένα, παίρνεις το αμάξι σου και φεύγεις, ειδάλλως τους σκας ένα ευγενικό χαμόγελο, παρκάρεις σαν κύριος και κάνεις την βόλτα σου στο λόφο.

Πήγα λοιπόν στα γραφεία της Δημοτικής. Πέρασα με το ποδήλατο μέσα από τον χώρο του Παλατάκι και είδα σταθμευμένο ένα ΙΧ για τρίτη συνεχόμενη φορά (περνώ συχνά από εκεί) μπροστά από το κτήριο Γύζη, μέσα στην πρασιά, μέσα στον ιστορικό χώρο. Έβγαλα τις φωτογραφίες μου και συνέχισα.

Ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, πάνω στο πεζοδρόμιο, είναι σταθμευμένα τρία ΙΧ. Κι άλλες φωτογραφίες.

ΙΧ υπαλλήλων του δημαρχείου σταθμευμένα πάνω στο πεζοδρόμιο του δημαρχείου. Μιλάμε για συνδημότες Χαϊδαριώτες που διαχειριζονται τα ευαισθητα ζητηματα της πόλης μας....

το ΙΧ που "ξεφορτωνε" (αντιδημάρχους ίσως;) σταθμευμένο φαρδύ - πλατύ μπροστα από την είσοδο του δημαρχείου και πάνω στο πεζοδρόμιο.

Μπήκα στα γραφεία της Δημοτικής και ανέφερα το θέμα μου στον προϊστάμενο:

- Καλημέρα σας.
- Καλημέρα σας. 'Εχω έρθει να κάνω μια καταγγελία για το αναψυκτήριο Έποψις στον λόφο, έχει βάλει παρκαδόρους και απαγορεύει την στάθμευση στον κόσμο και την επιτρέπει μόνο στους πελάτες. Επίσης ζητούν χρήματα για τις "υπηρεσίες" τους.
- Μα πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Εχθές πήγα για καφέ (Κυριακή) και δε μου ζήτησε κανείς χρήματα!
(προσπάθησα πολύ μα νομίζω μου ξέφυγε ένα χαμόγελο)
- Είστε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας. Πρέπει να σας γνωρίζουν έτσι δεν είναι;
- Ε, ναι, με γνωρίζουν...
- Επίσης να σας πω για τρία αμάξια που είναι σταθμευμένα πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου.
- Ναι ε; Μάλλον θα ξεφορτώνουν πράματα...
- Ε, ναι μάλλον. Να σας πω και για ένα ΙΧ που σταθμεύει μονίμως μέσα στον ιστορικό χώρο, μπροστά από το κτήριο Γύζη.
- Μμμμ.... θα πάρω τηλέφωνο την διευθύντρια εκεί να ρωτήσω τίνος είναι.
(σκέφτομαι πως και αυτό θα "ξεφορτώνει)

Έκανα την καταγγελία μου τον ευχαρίστησα και έφυγα. Εδώ να προσθέσω πως η Δημοτική Αστυνομία του Χαϊδαρίου έχει στην διάθεσή της ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ για 50.000 δημότες. Δύο Δημοτικοί Αστυνομοι. Για 50.000 δημότες.  Κάντε την διαίρεση. Η υπηρεσία πιέζει συνεχώς για προσλήψεις προσωπικού μα εις μάτην...

Ξαναπερνώ μέσα από το πάρκο στο Παλατάκι. Το ΙΧ είναι ακόμα εκεί. Αποφασίζω να μπω μέσα να μάθω εάν το τηλεφώνημα του προϊστάμενου συγκίνησε κανέναν. Στον 1ο όροφο εργάζονταν μια νέα κοπέλα και ένας μεσόκοπος κύριος.

- Καλημέρα, με συγχωρείται, μήπως ξέρετε σε ποιόν ανήκει το λευκό Atos μπροστά απ' το κτήριο Γυζη;
- Ναι δικό μου είναι. (η κοπέλα)
-  Να σας θυμίσω πως ο χώρος που το έχετε αφήσει έχει ιστορική αξία για τον δήμο. Δεν είναι όμορφο να αφήνουμε τα αμάξια μας μέσα στο πάρκο του Παλατάκι!
- Ναι νεαρέ μου έχεις δίκιο. (ο άλλος κύριος) Μα επειδή μόλις που μετακομίσαμε σε αυτό το κτήριο και μεταφέρουμε τα πράματα (κι άλλος "ξεφορτώνει";) από το παλιό γραφείο. Σε λίγες μέρες θα τελειώσουμε μην ανησυχείς!
(η νεαρά φανερά ενοχλημένη συνέχισε την δουλειά της.)

Και σε μια εβδομάδα πάλι εκεί θα είμαι. Για να δούμε.

το ΙΧ της υπαλλήλου του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων παρατημένο ΜΕΣΑ στον ιστορικο χώρο στο Παλατάκι...
μηχανάκια παρκαρισμένα ΜΕΣΑ στον χώρο του πάρκου.
  Επόμενος σταθμός μου το αναψυκτήριο Έποψις στον λόφο του προφήτη Ηλία. Στάθμευσα το αυτοκίνητο στο χώρο του δήμου. Κανείς παρκαδόρος δε με ενόχλησε. Μπήκα μέσα μα αντί για τον ιδιοκτήτη βρήκα τον υπεύθυνο βάρδιας. Του είπα πως ερχόμουν από την δημοτική αστυνομία και του ανέφερα το περιστατικό με τους παρκαδορους. Ανάμεσα στα "εεεμμμμμ", "μααααα......", "ναι αλλααααααααα....", "εεεεεεε...." κατάφερε και ψέλλισε ορισμένες λέξεις τύπου "ναι εντάξει", "έχετε δίκιο", "δεν υπάρχει πρόβλημα" κτλ. Αγαπητέ μου υπεύθυνε βάρδιας, εγώ γνωρίζω πως έχω δίκιο (πλέον) και πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να σταθμεύω στο parking του λόφου ελεύθερα. Το πρόβλημα θα το έχετε εσείς εάν συνεχίσετε το ίδιο βιολί.

παράνομο κοντέινερ για τους "παρκαδορους" στον κατά τ' άλλα ελεύθερο χώρο. Οι κώνοι τις Κυριακές αποκλείουν τους επισκέπτες του λόφου από τον χώρο στάθμευσης.
 Θα προσπαθήσω να πάω και μια Κυριακή να δω μήπως τότε εμφανίζονται οι παρκαδόροι. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Το parking του λόφου ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, μπορείτε να παρκαρετε δωρεάν για όσο θέλετε και αντι για καφέ στα παρανόμως τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα κάτω από την τεντοκατασκευη που έχει μέτωπο προς την πόλη μας, να απολαύσετε την όμορφη θέα.

6 comments:

  1. Φίλε μου συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις !!!
    Είχα σχεδόν πειστεί από τις εμπειρίες μου πως οι κάτοικοι αυτού του δήμου ενδιαφέρονται μόνο να επιβιώνουν και όχι να ζουν.
    Αισθητική , ησυχία ,ποιότητα ζωής , λέξεις που τις θεωρούσαν καπρίτσιο κάποιου βολεμένου καλομαθημένου!!
    Είσαι μια ευχάριστη έκπληξη και αχτίνα ελπίδας !!

    ReplyDelete
  2. αν μπορεις να μας ενημερωσεις για κατι νεοτερο επι των θεματων που προανεφερες??πολυ σωστα τα οσα λες...θα στηριξουμε την προσπαθεια σου

    ReplyDelete
  3. οχι δεν εχω κατι νεοτερο για τον Προφητη Ηλια. Πολυ φοβαμαι οτι θα μου αναιβει η πιεση ετσι και επισκεφτω τον Λοφο Κυριακατικα. Οσο για το Πλατακι και το Δημαρχειο, δεν εχω ξαναδει αυτοκινητα παρκαρισμενα μεσα στο παρκο ή πανω στο πεζοδρομιο.

    ReplyDelete
  4. ntaksei re file kala ola auta pou les dikoi exeis...mazi sou!!
    alla esi den exeis kati kalitero na kaneis apo to na koveis voltes me to podilato sou stous dimosious xorous psaxnonta gia katapatisi dimosias periousias...dokimase na pas kamia volitsa me kana filo na gnoriseis kamia kopelitsa...tha deis tha xalaroseis!!

    ReplyDelete
  5. δεν εχεις κι αδικο.

    ReplyDelete