Wednesday 19 January 2011

Δεν χωραω σου λεω!

Γεωργιου Παπανδρεου
Γεωργιου Παπανδρεου. Ο κεντρικος δρομος του Δασους Χαϊδαριου. Ξεκινα απο την Λεωφορο Αθηνων και τραβα πανω στο βουνο. Ειναι διπλης κυκλοφοριας και επιτρεπεται η σταθμευση μονο σε συγκεκριμενα σημεια. Υπαρχει παντου και η σχετικη σημανση.

Καπου στη μεση της οδου ξεκινα τo εμπορικο κεντρο και η πλατεια με τον πεζοδρομο. Αναποφεκτα η περιοχη συγκεντρωνει πολυ κοσμο,αλλοι για τα ψωνια τους, αλλοι για τον καφε τους. Και αυτος ο κοσμος θελει καπου να παρκαρει τα αυτοκινητα του. Η λωριδα της ανοδου λοιπον γινεται ενα απεραντο παρκινγκ. Τα αυτοκινητα καταλαμβανουν την μια απο τις δυο λωριδες με τα γνωστα επακολουθα: καθυστερησεις, μποτιλιαρισμα, φθορες, νευρα, φωνες μα και ο κινδυνος να τραυματιστουν πεζοι.

Εχω δει την Δημοτικη Αστυνομια μερικες φορες να "κοβει" κλησεις για παρανομη σταθμευση σε αυτα τα αυτοκινητα. Μα τι να το κανεις; Το φαινομενο ειναι καθημερινο. Ισως εαν  ΚΑΘΕ μερα περνουσε η Δημοτικη απο αυτο το σημειο να γινοταν κατι. Πρωι και βραδυ. Το προσωπικο υπαρχει. Η θεληση υπαρχει; Εχω "φαει" δυο φορες προστιμο για παρανομη σταθμευση απο την Δημοτικη Αστυνομια του Δημου Χαϊδαριου. Μυαλο εγω εβαλα. Οι υπολοιποι; Ας συνεχισει η Δημοτικη να "γραφει" νυχτα-μερα τα παρανομα σταθμευμενα αυτοκινητα. Και ας συνεχισουν οι παρανομουντες να παρκαρουν οπου γουσταρουν. Ενας απο τους δυο στο τελος θα κανει πισω. Τα εισπραχθεντα απο τις κλησεις ειναι εσοδα για τον Χαϊδαρι. Δεν βλεπω το λογο γιατι να μην επιμενει ο Δημος.

Γνωριζω βεβαια πολυ καλα την ατοφια ελληνικη συνηθεια. Πολλες απο τις κλησεις "σβηνονται" με ενα τηλεφωνημα. Οι περισσοτεροι εχουμε εναν "δικο μας" μεσα στο δημαρχειο που μπορει να κανονισει το θεματακι μας. Η δημοτικη αρχη δεν θελει να τραβηξει το σχοινι


Λοιπον θεληση να υπαρχει. Απο το πιο μικρο και ασημαντο θεμα οπως μια παρανομη σταθμευση εως το πιο μεγαλο και σημαντικο που αφορα την πολη μας υπαρχει μια τεραστια αποσταση. Αυτη η αποσταση ομως περιγραφει μια πορεια κυκλικη. Ξεκιναει απο εμας, τους δημοτες, και καταληγει παλι σε εμας.  Ειναι η συνειδηση μας.

No comments:

Post a Comment